Akdeniz usulü basamelli lazanya (İtalya)


500 gr. lazanya(1paket)
300 gr. dogranmis biftek
1 kalin dilim dana jambonu
4 domates
1 soğan
1 havuc
1kereviz sapi
1 kekik filizi
2 dis sarımsak
3 sap maydanoz
1et suyu tableti
1 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi zeytinyağı
4 yemek kasigi taze krema
tuz,karabiber
Basamel sosu icin:
50 gr. tereyağı
2 yemek kasigi un
1/4 litre süt

Havuc,soğan,sarımsak,kereviz ve dana jambonunu robotta kiyin.Bifteyi zeytinyağında 5 dk. pisirin.Sonra sebze- jambon karisimini ekleyin,iyice karistiriin.tuz,biber ekleyin ve 5 dk.pisirin.Icine bir bardak et suyunu dökün.(1 tablet et suyunu yaklasik 1-1,5 litre suda eritin)Kisik atesde bir 10 dk.daha pisirin.Domatesleri soyun kabaca dograyin ve salca,maydanoz,kekikle birlikte sosa ekleyin.Arada sirada az az et suyu ilave ederek 1 saat kaynatin.Kremayi dökün ve kremamsi bir kivam elde edene kadar kaynatin. Sicak tutun.Kisik atesde erimis yag üzerine unu koyarak kavurun ve kaynar sütü icine döküp ,cirparak koyulasana dek pisirerek beyaz sosu hazirlayin.Yaglanmis bir tepsiye 1 tabaka lasanya yerlestirin.Üzerine 1 kat et sosu ,diger lasanya kati üzerine basamel sos ,rende parmesan koyun.Bunu bütün icerikler bitene kadar tekrarlayin.Bolca konulmus parmesan katiyla bitirin.Elektirikli firinda orta hararette 45 dk. gazli firinda 30 dk, pisirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder