İtalyan Usulü Dana Ciğeri


750 gr. dana cigeri
125 gr. tereyağı
2 adet arpacik soğani (ince kiyilmis)
2 çay kasigi sarımsak sos
6 taze soğan (ince kiyilmis)
125 gr. mantar (yikanip dilimlenmis)
500 gr. domates (kabuklari soyulmus)
2 çorba kasigi domates salçasi
1/2 su bardagi et suyu
1 tatli kasigi sirke
1 defne yapragi
1 çorba kasigi ince kiyilmis maydanoz

Firini 180°C isitin. Büyük bir tavada 4 çorba kasigi tereyağıni eritin. Köpüklenmesi dinince arpacik soğani, sarımsak sosu ve taze soğani ekleyerek 3-5 dk. soğanlar pembelesinceye kadar sote edin. Mantarlari da
katip 4 dk. hafif kizarana kadar pisirerek, büyük bir kasikla bu mantarli karisimi bir güvece alin. Kalan yagi tavaya koyup orta ateste eritin. Bütün cigerleri çevirerek her taraflari pembelesinceye kadar kizartin. Delikli ve düz bir kepçe ile güvece alin. Domates, domates salçasi, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sira karistirarak kaynatin. Tuz, karabiber, kekik, defne yapragi ve maydanozu ekleyip karistirarak 1 dk. daha pisirin. Tavayi atesten alip karisimi güveçteki cigerlerin üzerine dökün. Hepsini güveçte iyice karistirin. Firina sürerek 30-40 dk. cigerler iyice yumusayincaya kadar pisirin. Güveci firindan alin, defne yapragini çikarip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder