Kestane Çorbası


2 adet pirasa
150gr sivi yag
4 adet patates
2 adet(ortaboy)soğan
350gr kestane
1 corba kasigi tuz
2 cay kasigi beyaz biber
çesitli baharatlar(lezzetlendirici)

Pirasalar,patatesler,soğanlar,havuç küp küp dogranir. Bir yandanda kestaneler haslanip kabuklari çikartilir. Daha sonra orta boy bir tencerede küp seklinde dogranmis olan malzemeler ve kestaneler kavrulur. (pirasa
soğan ve patates,havuç corbayi en iyi sekilde lezzetlendirir) Kavurma esnasinda baharatlarda atilir. iyi bir sekilde kavrulan malzemelere soguk su eklenip kaynamaya birakilir.Kaynama islemi tamamlandiktan sonra
malzemeler blandirdan çekilir ve süzgeç yardimiyla tortulari alinir.Süzme isleminin ardindan corbamiz servise hazirdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder