Mercimek Soslu Spagetti

1 paket spagetti makarna 
1 yemek kasigi zeytinyağı 
2 yemek kasigi Sivi Margarin 
Tuz 

Sosu için: 
3 yemek kasigi margarin 
1 su bardagi yesil mercimek 
1 adet kuru soğan 
3 dis sarmisak 
1 adet havuç 
4 adet taze soğan 
1 çay kasigi köri 

Derin bir tencerede bol su kaynatip, kaynayan suyun içine zeytinyag, tuz ve makarnayi koyup 8 dk. haslayiniz. Haslanan makarnayi süzüp, 2 yemek kasigi sivi margarin ile yaglayiniz. Yaglanmis makarnayi sicakta tutunuz. Yesil mercikleri ayiklayip, bir gece önceden islatiniz. Islattigin suyla haslayiniz, kaynarken sertlesmemesi için, içine tuz ilave etmeyiniz. Kuru soğani piyazllik olarak dograyiniz, taze soğan ve sarmisaklari kiyiniz. Havucun kabugunu kaziyip, tavla zari büyüklügünde dograyiniz. Yayvan bir tencerede margarini eritip, kizdiriniz, içine dogranmis kurusoğani ve sarmisaklari koyup, soğanlar pembelesinceye kadar kavurunuz. Daha sonra içine havuçlari ve köriyi ekleyip, körinin kokusu çikincaya kadar pisiriniz. En son olarak içine kiyilmis taze soğanlari, haslanmis yesil mercimeyi, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dk. tüm malzemeyi kavurunuz. Hazirladiginiz sosu sicak makarnaya karistirip, servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder