Basmati pirinci:480gr
Zeytin yağı
Permasan peyniri:100gr
Hellim peyniri:100gr
Gravyer peyniri:100gr
Tavuksuyu:1lt
Tuz
Basmati pirincimizi sadece yıkıyoruz.Tenceremize bir miktar zeytinyağımızı ekleyelim ve pirincimizi hafif ateşte kavuralım
10-15 dakika kavurduktan sonra yavaş yavaş tavuk suyumuzu yediriyoruz.Buraya dikkat edelim suyu yavaş yavaş kepçe yardımıyla yedirip karıştırıyoruz 1lt tavuk suyunu yedirdikten sonra kapatmaya yakın peynirlerimizden bir parça ayırarak peynirlerimizi ekleyerek biraz pişirelim. Isıyıya dayanıklı kaselere pilavımızı dağıtalım porselen olursa daha iyi olur ve kalan peynirlerimizi üstlerine ekliyerek pilavımızı fırınlayalım.160c 4-5 dakika ve çıkaralımüstlerine isterseniz çeri domatesiyle süsleyip servis edelbilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder