İtalyan Usülü Börek


8 kuzu böbregi, yaglari alinmis 
25 gr margarin veya tereyağı 
1 yemek kasigi ayçiçek yagi 
1 büyük soğan, ince dogranmis 
1 dis sarımsak, ezilmis 
1 büyük dolmalik kirmizi biber,dogranmis 
100 gr mantar, dilimlenmis 
125 ml et suyu 
4 domates, kabuklari soyulmus ve dogranmis 
1 çay kasigi damates salçasi 
1/2 çay kasigi kekik 
Tuz ve karabiber 

Parçalara ayirin. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyagini kizdirin. Böbrekleri bir kere 
çevirerek 3 dakika kizartin. Böbrekleri delikli bir servis kasigiyla alip bir 
kenara koyun. 
Sogani ve sarimsagi tavaya koyup ara sira karistirarak 5 dakika kizartin. 
Kirmizi biber ve mantari ekleyip, yine ara sira karistirarak 3 dakika daha 
pisirin. Et suyu, domates, domates salçasi ve kekigi ekleyin. Tuz ve biberle 
tadini ayarlayin. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin. 
Tavanin kapagini kapatin 10 dakika, böbrekler yumusayincaya kadar 
pisirin. Pisirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberini 
ayarlayip hemen servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder