Yarim demet pazi yapragi
Yarim demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kasigi yoğurt
3 yemek kasigi tereyağı
2 yemek kasigi un
1 kahve fincani sivi yag
Pazi yapraklarini yikayin. Hafif tuzlu suda haslayip süzün. Soguduktan
sonra ekmek tahtasinda ince kiyin. Sogani yemeklik dograyin. 3 yemek
kasigi tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayi haslayip
süzün.
Bir baska kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karistirin.
Haslanmis paziyi, makarnalari ve kavrulmus soğani ilave edip
harmanlayin. Küçük çapli teflon bir tavada sivi yagi kizdirin. Üzerine
karisimi bosaltip agzi kapali olarak pisirin.
Omleti alt üst ederek iki tarafini iyice kizartin. Bir kalip halinde pisen pazili
makarnali omleti sicak olarak servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder