100 gram kırlangıç balığı
100 gram ahtapot
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan (küçük)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı balık suyu (tarife bakınız)
1 çay kaşığı zerdeçal
karabiber
tuz
Kırlangıç balığını haşlayınız dışarı alıp deri ve kılçıklarını ayıklayınız.Etlerini irice parçalara bölünüz. Balık suyunun bir bardağını ileride kullanılmak üzere kenara ayırınız. Kalan suda ahtapotu haşlayınız. Ahtapotu da iri parçalara bölünüz. Derince bir kapta zeytinyağını kızdırıp içinde ince doğranmış soğan ile doğranmış sarımsakları yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pirinci ilave edip çevirerek pişirmeye devam ediniz. Karışıma ayırdığınız balık suyunu, ayıkladığınız balık ve deniz ürünlerini, zerdeçalı, tuz ve karabiberi katıp çok hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam ediniz. Sıcak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder